III miejsce KGW w Dziecinowie w konkurskie kulinarnym (kat. desery)

W piątek, 20 września w świetlicy wiejskiej w Jatnem miało miejsce rozstrzygnięcie konkursu kulinarnego pt. „Dziedzictwo kulinarne szansą na rozwój produktu turystycznego” zrealizowanego w ramach projektu współpracy pn. „Produkt Lokalny Atrakcją Turystyczną”, w ramach poddziałania 19.3 „Przygotowanie i realizacja działań w zakresie współpracy z lokalną grupą działania” objętego PROW 2014-202

Jury konkursowe po długich i trudnych obradach, wydało poniższy werdykt:

Kategoria „zupy, dania główne”

I miejsce Sołectwo Jatne „Gołąbki w sosie pieczarkowym”

II miejsce Koło Gospodyń Wiejskich w Dąbrówce „ Zupa z dyni z rojkami”

III miejsce –mieszkanka Dziecinowa P. Beata Paciorkowska – „Zupa krem z borowików”

Kategoria „wędliny, wyroby garmażeryjne, przystawki itp.”

I miejsce Mieszkanka Gminy Osieck „Sery tradycyjne”

II miejsce Koło Gospodyń Wiejskich w Zuzanowie „ Ser kozi z jajkami faszerowanymi”

III miejsce Mieszkanka gm. Celestynów „Pasztet z cukinii”

Kategoria „Napoje”

I miejsce Mieszkanka gm. Wiązowna „Nalewka śliwkowo-rumowa na swojaku”

II miejsce Mieszkaniec gm. Sobienie-Jeziory „Nalewka morelowa”

III miejsce  Mieszkanka gm. Celestynów „Winko domowe”

Kategoria „Desery”

I miejsce Mieszkanka gminy Wiązowna „Tort urodzinowy”

II miejsce Stowarzyszenie JATNE TO MY „Lody domowe”

III miejsce Koło Gospodyń Wiejskich w Dziecinowie „Pychotka”

Gratulujemy!

Może Ci się również spodoba

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *